Diana Riba i Giner

Diana Riba publica un nou estudi que busca alternatives a les contencions mecàniques en el sistema penitenciari

01/02/2024

L’oficina parlamentària de l’eurodiputada Diana Riba ha patrocinat un informe realitzat per l’Associació per al monitoratge del Sistema Penal i Penitenciari OBSERVA amb el títol ‘Alternatives a la contenció mecànica i la seva regulació en diversos sistemes penitenciaris europeus: Un estudi comparat en relació amb l’ús de la contenció mecànica als sistemes penitenciaris català, espanyol, basc, italià, alemany i francès’.

Com el seu títol ja indica, l’objectiu general és fer un estudi comparat sobre la pràctica de la contenció mecànica, la seva regulació i aplicació en el context de diversos sistemes penitenciaris europeus. En aquest sentit, pretenem obtenir evidències que puguin ser útils per als actors polítics en el compliment de les recomanacions realitzades pels organismes de defensa de drets humans en relació amb l’ús de mesures coercitives en l’àmbit penitenciari. 

Podeu descarregar el sumari de l’informe a través de l’enllaç que trobareu a continuació. Si voleu rebre l’estudi complet, si su plau, envieu la petició a elisabet.nebredavila@europarl.europa.eu.

Descarrega l’informe

Diana Riba publica un nou estudi que busca alternatives a les contencions mecàniques en el sistema penitenciari
Comparteix