Diana Riba i Giner

Riba insta el Consell de la UE a reclamar explicacions a Espanya per les relacions entre el CNI i Es Satty

18/07/2019

Esquerra insta el Consell de la UE i la Comissió Europea a reclamar explicacions a Espanya per les relacions entre el CNI i Es Satty publicades pel diari Público. En una pregunta registrada per l’eurodiputada Diana Riba s’informa les dues institucions europees de la investigació periodística sobre els presumptes contactes entre la intel·ligència espanyola i l’imam de Ripoll, cervell dels atemptats a Barcelona. Concretament, es denuncia que el CNI no va comunicar la informació obtinguda als Mossos tot i que el cos té competències en lluita antiterrorista. Per tot plegat, Riba pregunta si s’instarà el govern espanyol “a clarificar els fets” i reclama que els Mossos puguin tenir accés a organismes internacionals com Interpol, Europol i Sirene.

Per altra banda, també demana a les institucions què faran per garantir el bon funcionament de la cooperació policial i el flux d’informació entre els estats membre de la UE i els diferents cossos dins d’un mateix estat.

Riba insta el Consell de la UE a reclamar explicacions a Espanya per les relacions entre el CNI i Es Satty
Comparteix