Diana Riba i Giner

Diana Riba i Giner

@DianaRibaGiner
Sóc llicenciada en pedagogia.

Del 2007 fins al 2017, vaig regentar el Pati de Llibres, una llibreria especialitzada en llibres infantils i juvenils on també es realitzaven activitats culturals adreçades al públic familiar. És un sector al qual em vaig dedicar profundament, no només des del Pati de Llibres, sinó també des del Gremi de Llibreters de Catalunya i des de la Junta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, organitzacions de les quals vaig ser membre.

Aquest gust per la literatura i l’art em ve de lluny. Abans d’obrir la meva pròpia llibreria, vaig treballar a la Fundació “La Caixa”, on vaig coordinar i gestionar diversos cicles de conferències sobre cinema i literatura que es realitzaven al CaixaForum de Barcelona. A més, també vaig treballar com a programadora cultural del Fòrum de les Cultures que es va celebrar a Barcelona l’any 2004.

L’any 2017, però, tot va canviar.

La repressió entrava a les nostres vides i, davant d’aquesta situació, vaig decidir lluitar amb totes les energies des del terreny de la política per defensar la llibertat. L’any 2019, vaig sortir escollida com a eurodiputada per Esquerra Republicana de Catalunya. Des d’aleshores, treballo intensament per defensar el dret d’autodeterminació de Catalunya; per portar la veu dels represaliats al cor d’Europa; i per construir un espai europeu més just, sostenible i feminista.