Diana Riba i Giner

Diana Riba denuncia la sentència davant la comissària de Drets Humans del Consell d’Europa

21/10/2019

El comitè de Llibertats, Justícia i Afers Interiors (LIBE) de l’Eurocambra ha rebut avui la visita de Dunja Mijatović, comissària de Drets Humans del Consell d’Europa. L’eurodiputada Diana Riba, en el seu torn de paraula, ha denunciat que la sentència de l’1-O “atempta contra els drets fonamentals”, com el de reunió o expressió, i ha reclamat una valoració dels fets.

La intervenció de l’eurodiputada republicana, però, no ha sigut ben rebuda pel president del comitè, el socialista López Aguilar, que ha replicat que “en cap cas s’ha produït una condemna penal a l’exercici de la llibertat d’expressió”. La intervenció del socialista ha indignat a una bona part dels eurodiputats presents ja que ha suposat un clar abús de la seva posició com a president de LIBE.

“Està fent un abús de la seva posició i s’hauria d’abstenir a fer-ho”, ha recriminat l’eurodiputada ecologista holandesa, Tineke Strik. “Això ho està fent perquè vostè és espanyol!”, ha criticat Strik i ha assegurat que la comissaria del CoE és “suficientment competent” per entendre la qüestió per si mateixa.

També la liberal dels Països Baixos, Sophie in ‘t Veld, ha criticat les paraules del socialista i ha exigit que consti en acta el fet. “S’ha passat de la ratlla”, ha dit l’eurodiputada del grup Renovar Europa, on s’integra Ciutadans. A la sala s’han escoltat altres veus de protesta al respecte.

Per la seva banda, Dunja Mijatović ha anunciat al final del debat que farà una visita a Espanya, on veu “problemes” amb la llibertat de reunió, per “parlar amb les autoritats”. “Abans d’això estic observant la qüestió de la llibertat de reunió, que és un tema candent”, ha dit, responent a la pregunta de l’eurodiputada d’ERC Diana Riba sobre la sentència de l’1-O.

Diana Riba denuncia la sentència davant la comissària de Drets Humans del Consell d’Europa
Comparteix