Diana Riba i Giner

Riba: “L’opinió de l’advocat general del TJUE sobre Junqueras és un revés més a la justícia espanyola”

12/11/2019

Diana Riba considera que l’opinió de l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat d’Oriol Junqueras és “un revés més a la justícia espanyola”. En una atenció als mitjans després que s’hagi conegut el posicionament de l’advocat general, Riba ha considerat que es tracta d’una “advertència molt clara a la justícia espanyola”. Segons Riba, si la sentència de la justícia europea acaba sent en la línia de l’opinió de l’advocat general, com passa en la majoria dels casos, “la justícia espanyola haurà de triar si segueix els estàndards europeus o si vol seguir utilitzant la repressió per impedir que puguin ser eurodiputats”.

Per Riba, l’opinió de l’advocat general del TJUE, que reconeix Junqueras com a eurodiputat perquè el mandat s’aconsegueix des que és votat per la ciutadania, mostra “un cop més” que s’ha “utilitzat de manera injustificada la presó preventiva per vulnerar els drets polítics” de Junqueras i de la resta de presos polítics.

Sobre l’efecte que pugui tenir una sentència de la justícia europea que segueixi l’opinió de l’advocat general en els casos de Carles Puigdemont i Toni Comín, Riba ha assegurat que pot crear un “precedent”. “Si hi ha immunitat des del moment en què la ciutadania exerceix el seu vot, això és per a qualsevol eurodiputat electe”, ha remarcat Riba.

Riba: “L’opinió de l’advocat general del TJUE sobre Junqueras és un revés més a la justícia espanyola”
Comparteix