Diana Riba i Giner

Diana Riba opina que cal “europeïtzar” les polítiques de Memòria Històrica

20/11/2019

Eurodiputats del Grup de Memòria Històrica de l’Eurocambra, col·lectius de víctimes del franquisme i associacions per la memòria han reivindicat aquest dimarts la necessitat “d’europeïtzar” les polítiques de memòria històrica a Espanya.

En la jornada ‘Franquisme després de Franco’, que s’ha fet al Parlament Europeu coincidint amb el 44 aniversari de la mort del dictador, l’eurodiputada d’ERC Diana Riba ha atribuït l’auge “dramàtic” de Vox en les eleccions espanyoles del 10-N a la “reminiscència” del franquisme a Espanya. “Franco va morir, però el franquisme encara dura”, ha subratllat. Durant la jornada, organitzada pel Grup de Memòria Històrica de l’Eurocambra, els participants han denunciat el que consideren que és la pervivència del franquisme a la vida pública espanyola i han reivindicat reparació i justícia per als represaliats durant la dictadura.

Riba ha lamentat que “40 anys de democràcia no hagin estat suficients per fer justícia” i ha denunciat la “impunitat dels crims franquistes”. A més, ha assenyalat que la memòria històrica és una “exigència democràtica”. “Per superar una dictadura cal una llei que reconegui les injustícies que s’han comès i que es reparin els danys causats per tants anys de repressió”, ha reivindicat.

Diana Riba opina que cal “europeïtzar” les polítiques de Memòria Històrica
Comparteix