Diana Riba i Giner

ERC obre la porta del grup Verds/ALE de l’Eurocambra a Puigdemont i Comín

10/12/2019

Esquerra Republicana s’ha compromès a obrir la porta del grup Verds/ALE del Parlament Europeu als electes de ‘Junts’ Carles Puigdemont i Toni Comín, si eventualment la cambra els reconeix com a eurodiputats. L’eurodiputada Diana Riba ha anunciat que aquest dimarts han iniciat converses amb la direcció del subgrup de l’Aliança Lliure Europea (ALE) perquè “es comencin els tràmits” per acceptar Puigdemont i Comín, si finalment poden ocupar l’escó a l’Eurocambra.

Precisament els republicans han anunciat aquesta decisió una setmana abans que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea resolgui el cas sobre l’estatus d’eurodiputat d’Oriol Junqueras i la seva immunitat. La sentència del 19 de desembre potencialment afectarà Puigdemont i Comín que també reclamen ser reconeguts com a eurodiputats.

L’eurodiputada ha defensat que l’ALE és un partit que defensa l’autodeterminació arreu d’Europa i, per tant, “ha de ser el paraigua polític de dues persones que estan sent represaliades precisament per haver exercit aquest dret”.

ERC obre la porta del grup Verds/ALE de l’Eurocambra a Puigdemont i Comín
Comparteix