Diana Riba i Giner

Riba demana a Sassoli que “defensi” la immunitat de Junqueras i que reclami a l’estat el seu “alliberament”

19/12/2019

L’eurodipuada d’ERC, Diana Riba, ha demanat aquest dijous al president de l’Eurocambra, David Sassoli, que “defensi” la immunitat d’Oriol Junqueras com a eurodiputat electe. “L’Eurocambra ha de defensar la immunitat de tots els eurodiputats”, ha subratllat Riba. “Li demano que reclami a l’estat que deixi en llibertat Junqueras perquè vingui a buscar les credencials”, ha dit Riba al president de l’Eurocambra.

L’eurodiputada d’ERC ha qualificat de “molt clara i contundent” la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre el cas de Junqueras i ha considerat que demostra que “són els ciutadans i no els estats el que diuen qui és eurodiputat”.

A més, Riba ha indicat que la sentència del TJUE mostra que “el procés que s’ha fet des del 2 de juliol ha estat irregular” i ara “obre la porta a solucionar la situació”.

Riba demana a Sassoli que “defensi” la immunitat de Junqueras i que reclami a l’estat el seu “alliberament”
Comparteix