Diana Riba i Giner

Riba diu que la decisió de Sassoli de vetar Junqueras és un “atac directe a la sobirania” del Parlament Europeu

13/01/2020

L’eurdiputada d’ERC, Diana Riba, ha assegurat que la decisió del president de l’Eurocambra, David Sassoli, de retirar el mandat parlamentari a Oriol Junqueras és “un atac directe a la sobirania” del Parlament Europeu. En una roda de premsa a Estrasburg, Riba ha dit que “Sassoli ha de rectificar” i permetre que, en tot cas, sigui la pròpia cambra la que decideixi “a través dels mecanismes establerts” si es retira la immunitat a Junqueras. La republicana ha confirmat una ofensiva de mesures “polítiques i judicials”, portant la qüestió a la Comissió d’Afers Jurídics del Parlament, i presentant mesures cautelaríssimes al Tribunal General de la UE perquè aturi la suspensió de Junqueras. A més, a ERC també preveuen un recurs de súplica al Suprem i, si no prospera, un recurs d’empara al Constitucional.

“No esperàvem que Sassoli, d’un dia per l’altre, digués unilateralment que Junqueras ja no és un eurodiputat. Però queda molt camí per recórrer i ho lluitarem fermament”, ha afegit.

Per la seva banda, l’eurodiputat de Bildu, Pernando Barrena, ha assegurat que l’actitud de Sassoli es deu a les pressions espanyoles. “Sassoli ha vist amenaçada la seva legitimitat i el suport per continuar sent president d’aquesta cambra per part de les delegacions espanyoles dels principals grups polítics”, ha afirmat en la mateixa roda de premsa que Riba, Puigdemont i Comín.

Riba diu que la decisió de Sassoli de vetar Junqueras és un “atac directe a la sobirania” del Parlament Europeu
Comparteix