Diana Riba i Giner

Riba aconsegueix que el Parlament i la Comissió Europea debatin sobre com pal·liar els efectes del ‘Glòria’

30/01/2020

L’eurodiputada d’Esquerra Republicana de Catalunya, Diana Riba, ha aconseguit que, en el ple d’avui, en el qual també hi havia la presència de la Comissió Europea, es debatés i s’analitzessin els efectes que ha tingut el temporal Glòria al seu pas pels Països Catalans i l’Estat espanyol.

Riba ha exigit a l’Estat i a la Comissió que es destinin de manera urgent a les zones afectades recursos dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional per tal de cofinançar les reparacions dels danys. Per altra banda, també ha demanat que s’activi el Fons de Solidaritat, destinat a restaurar infraestructures públiques i operacions de neteja.

Per la seva banda, el vicepresident de la Comissió Europea Maroš Šefčovič ha avisat aquest que el temporal Glòria “no és més que un avançament del que passarà si el canvi climàtic segueix endavant”. Šefčovič ha admès que la Unió Europea haurà d’estar “preparada per fer més” en el futur per abordar els efectes del canvi climàtic. “Els impactes del canvi climàtic són reals i cada vegada són més freqüents els fenòmens meteorològics extrems”, ha subratllat Šefčovič, que també ha recordat que el govern espanyol ha d’avaluar els efectes del temporal per poder accedir a ajudes europees.

Riba aconsegueix que el Parlament i la Comissió Europea debatin sobre com pal·liar els efectes del ‘Glòria’
Comparteix