Diana Riba i Giner

Riba denuncia davant del President del TEDH el bloqueig judicial que imposa el Tribunal Constitucional

10/02/2020

El president del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), Linos-Alexandre Sicilianos, ha recordat avui que els estats tenen “l’obligació” de “facilitar” l’accés al tribunal. Així de contundent ha sigut Sicialianos en resposta a una pregunta de l’eurodiputada d’ERC Diana Riba sobre traves que el Tribunal Constitucional posa als presos polítics per accedir al tribunal d’Estrasburg.

Sicilianos ha assegurat en una intervenció al subcomitè de Drets Humans de l’Eurocambra que si els arriba una “demanda” d’aquest tipus “abordaran” la qüestió. “El tribunal haurà d’investigar i constatar si hi ha una infracció”, ha dit el president del tribunal, que ha afirmat que ja hi ha precedents de casos en què s’ha dificultat l’accés de presos al TEDH.

Durant la sessió del subcomitè, Riba ha preguntat al president del TEDH si el tribunal té “mecanismes” per detectar casos en què es pot estar obstaculitzant l’accés de persones empresonades al tribunal, en referència a la suposada estratègia del Tribunal Constitucional d’admetre recursos dels líders independentistes empresonats per impedir que arribessin al tribunal d’Estrasburg.

Riba denuncia davant del President del TEDH el bloqueig judicial que imposa el Tribunal Constitucional
Comparteix