Diana Riba i Giner

Diana Riba insta als Estats a desencallar les directives d’igualtat de gènere aturades al Consell

12/02/2020

El Parlament Europeu ha debatut avui amb el Consell Europeu sobre les prioritats de la Unió Europea en la 64a sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona, la qual se celebrarà a la seu de Nacions Unides de Nova York del 9 al 20 de març. L’eurodiputada Diana Riba, en representació del grup Verds/ALE, ha remarcat que aquest esdeveniment, és “una magnífica oportunitat perquè Europa abanderi, a escala internacional, la lluita pels drets de les dones i exigeixi un compromís ferri amb la Plataforma d’Acció Beijing”.

Riba ha posat en valor el que va significar aquesta plataforma nascuda ara fa vint-i-cinc anys a la capital xinesa, la qual va suposar la creació d’un marc de treball molt ambiciós i l’assoliment de compromisos històrics que marcaven el camí per avançar cap a la igualtat de gènere i l’empoderament de la dona. Així i tot, Riba ha lamentat que “moltes metes que es van marcar en Beijing han quedat en això: metes”.

En aquest sentit, l’eurodiputada ha recordat que encara hi ha molts desafiaments que cal abordar com són la bretxa salarial i de les pensions; la baixa taxa d’ocupació entre les dones; la representació minoritària de les dones en els llocs de presa de decisions; la distribució desigual del treball no remunerat; o la violència de gènere.

Davant d’aquests reptes, Diana Riba ha argumentat davant del Consell (l’encarregat de representar la Unió Europea a la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona) que “Europa ha d’esdevenir una eina útil que ajudi a frenar el retrocés global que estem patint en matèria de drets de les dones”.

La republicana ha instat al Consell a fer “els deures que tenim dins de les mateixes institucions europees”. Per això, ha demanat que es desencallin aspectes que resten aturats al Consell com per exemple el Conveni d’Istanbul o la Directiva de quotes en els Consells d’Administració. “Els demanem valentia, determinació i celeritat per tal de convertir les metes en assoliments”, ha clos Diana Riba.

Diana Riba insta als Estats a desencallar les directives d’igualtat de gènere aturades al Consell
Comparteix