Diana Riba i Giner

Diana Riba insta la Comissió Europea a investigar un suposat cas de blanqueig de capitals de la família Reial

18/03/2020

Esquerra Republicana porta l’escàndol de la monarquia espanyola al cor d’Europa. L’eurodiputada republicana, Diana Riba, ha instat a la Comissió Europea a investigar un suposat cas de blanqueig de capitals que afecta, de ple, a la família Reial espanyola. En concret, es refereix al descobriment d’un compte bancari suís del Rei Joan Carles el qual conté 100 milions de dòlars provinents, segons el diari Tribune de Genève, d’una donació efectuada pel govern d’Aràbia Saudita.

El text emès per l’eurodiputada denuncia que, segons les investigacions periodístiques realitzades, aquests diners estarien relacionats amb una activitat comissionista vinculada a un contracte de 6.300 milions d’euros per la licitació de la construcció del tren d’Alta Velocitat a la Meca, la qual fou adjudicada a diverses empreses espanyoles.

Davant d’aquestes greus acusacions, l’eurodiputada remarca que els fets podrien suposar una vulneració de la legislació europea sobre blanqueig de capitals i exigeix que s’estudiï si, a l’Estat espanyol, s’està aplicant correctament aquest tipus de legislació destinada a lluitar contra la corrupció a Europa. A més, tenint en compte que l’actual cap de la diplomàcia de la Unió Europea és l’exministre d’Exteriors, Josep Borrell, Riba també vol esclarir si, durant el seu antic càrrec, tenia coneixement de la relació que existia entre el Rei emèrit i l’Aràbia Saudita.

Diana Riba insta la Comissió Europea a investigar un suposat cas de blanqueig de   capitals de la família Reial
Comparteix