Diana Riba i Giner

Riba demana a la UE reforçar el suport contra la violència de gènere davant un “possible augment” durant el confinament

19/03/2020

L’eurodiputada republicana, Diana Riba, i les també eurodiputades del grup Verds/ALE Terry Reintke i Alice Kuhnke han demanat a la Comissió Europea i al Consell Europeu que es garanteixi el suport a les dones que pateixen violència de gènere davant un “possible augment” de la violència durant el confinament pel coronavirus. “No totes les llars són un lloc segur”, apunten les tres eurodiputades en una carta dirigida a la presidenta de la Comissió, Ursula Von der Leyen, l’eurocomissària d’Igualtat, Helena Dalli, i el president del Consell Europeu, Charles Michel. En la carta, Riba, Reintke i Kuhnke demanen a la Comissió i al Consell que “assegurin que els estats membres no redueixen o desvien recursos existents” contra la violència de gènere.

“Hem de prendre’ns aquest problema molt seriosament des del principi i treballar per assegurar el reforç dels recursos de suport”, subratllen. Les tres eurodiputades dels Verds/ALE proposen un reforç dels serveis d’ajuda, oferir ajuda legal a través d’internet, finançar refugis per a víctimes i fer una campanya per informar sobre aquesta qüestió, entre d’altres.

“L’amenaça de la violència de gènere és una realitat a Europa que afecta principalment dones i infants. La nostra preocupació es basa en el fet que a la Xina la violència de gènere s’ha gairebé duplicat des que les ciutats han decretat el confinament”, adverteixen Riba, Reintke i Kuhnke.

A més, les tres eurodiputades dels Verds/ALE alerten que “les situacions d’incertesa” poden “causar frustració” i “portar a un augment de les agressions i la violència dins de les llars”.

Riba ha declarat que “el confinament serà dur per a tothom, però pot esdevenir un infern per aquelles dones que el passaran amb el seu maltractador”. Ha recordat que, a Catalunya, el telèfon d’atenció contra la violència masclista funciona 24h: 900 900 120.

Riba demana a la UE reforçar el suport contra la violència de gènere davant un “possible augment” durant el confinament
Comparteix