Diana Riba i Giner

Riba demana a la Comissió i a l’ONU que s’investiguin les amenaces del Tribunal Suprem

01/04/2020

L’eurodiputada d’Esquerra Republicana, Diana Riba, ha denunciat en una carta a la Comissió Europea i a Nacions Unides que les amenaces del tribunal espanyol cap a funcionaris de presons suposen una vulneració de la separació de poders i una discriminació evident de determinats presos i preses.

En un breu missatge a la premsa, el Tribunal Suprem espanyol va advertir ahir que identificaria i perseguiria penalment aquells funcionaris de les juntes de tractament de les presons catalanes que donessin suport a la decisió de permetre que els presos i preses polítiques poguessin passar el confinament a casa mentre duri la crisi sanitària.

Davant de la gravetat de les amenaces, l’eurodiputada ha enviat aquest matí una missiva al Comissari de Justícia, Didier Reynders, i a l’Alta Comissionada de Nacions Unides per als Drets Humans, Michelle Bachelet, en la qual denuncia els fets. Riba destaca que el Suprem vulnera la separació de poders; amenaça de forma preventiva a funcionaris; i discrimina de forma evident a nou presos i preses de les més de cent a les quals se’ls ha aprovat l’article 100.2. Per tot això, l’eurodiputada republicana demana que s’investigui el cas de forma apropiada.

Cal recordar que la setmana passada, Michelle Bachelet va reclamar als governs que estudiïn com poden alliberar els presos “menys perillosos”, la qual cosa inclou tots els reclusos “detinguts sense motius jurídics suficients, entre d’altres, els presos polítics i interns que van ser empresonats simplement per expressar idees crítiques o dissentir”.

Riba demana a la Comissió i a l’ONU que s’investiguin les amenaces del Tribunal Suprem
Comparteix