Diana Riba i Giner

Riba: “Celebrem que la majoria de l’Eurocambra rebutgi seguir subvencionant la tauromàquia”

22/10/2020

Amb 335 vots a favor, 297 en contra i 60 abstencions, el Parlament Europeu ha votat aquest dimecres en contra que la Política Agrària Comú (PAC) subvencioni a aquells caps de bestiar que tinguin com a destí final qualsevol activitat relacionada amb la tauromàquia. La votació ha sigut motivada per una esmena dels Verds/ALE, grup en el qual s’hi inclou Esquerra republicana de Catalunya. Aquest és el text votat:

La PAC representa més del 40% del pressupost de la Unió Europea i, per tant, és una de les polítiques amb més impacte a escala comunitària. De fet, la tauromàquia s’ha beneficiat històricament de les ajudes i les subvencions que es deriven d’aquests fons. L’aprovació d’aquesta esmena, doncs, deixa clara la posició del Parlament Europeu: rebutja seguir finançant qualsevol activitat relacionada directa o indirectament amb les curses de braus.

L’eurodiputada Diana Riba s’ha mostrat molt satisfeta pels resultats de la votació d’aquesta esmena. “Europa no pot seguir ajudant econòmicament a una activitat que representa un crim cruel contra els animals”, ha afirmat l’eurodiputada republicana. “Quan parlem de la importància de posar el bé comú al centre de la vida política, també cal tenir en compte el benestar dels animals i el respecte pels seus drets i esperem que el Consell i la Comissió també ho tinguin en compte”, ha reblat.

Riba: “Celebrem que la majoria de l’Eurocambra rebutgi seguir subvencionant la tauromàquia”
Comparteix