Diana Riba i Giner

Diana Riba denuncia davant la Comissió Europea el desproveïment hormonal que pateixen les persones trans

08/07/2021

L’eurodiputada republicana Diana Riba ha denunciat avui davant la Comissió Europea la situació que viuen moltes persones trans a Catalunya i la resta d’Europa davant el desproveïment de diferents medicaments utilitzats en les teràpies de substitució hormonal. En una carta dirigida a la comissària d’Igualtat Helena Dalli i la comissària de Salut Stella Kyriakides, Riba ha traslladat la preocupació de les entitats i col·lectius trans, que porten temps alertant de les dificultats per accedir a determinats productes i els riscos per a la salut i els seus drets que això genera. L’escrit ha estat treballat en el marc de l’Intergroup LGTBI del Parlament Europeu,del que l’eurodiputada forma part, i va a més signat per 30 eurodiputats i eurodiputades de diferents grups polítics de cambra.

Diana Riba ha explicat que “estem parlant de medicaments que afecten a dones, i de manera especial a aquelles en situacions més vulnerables com dones grans o dones trans”. Els problemes detectats són sobre tot en productes basats en estrògens destinats al tractament de la menopausa o la prevenció de l’osteoporosi, però que són els que han de fer servir les dones trans per la manca de medicaments específics. En aquest sentit, la portaveu del partit a l’Eurocambra ha deixat clar que “ens trobem amb una situació amb implicacions de gènere innegables”.

Davant la manca de reacció de l’Agència Espanyola del Medicament (AEMPS), i donat que és un problema que afecta a diferents estats membres, des d’Esquerra Republicana insten la Comissió Europea a prendre mesures per acabar amb el desproveïment recurrent d’aquests medicaments, així com que l’Agència Europea del Medicament tingui en compte els processos de transició i substitució hormonal en aquests productes. També reclamen que la futura estratègia de salut de la Comissió Europea tingui en compte la perspectiva de gènere i la garantia dels drets de les persones LGTBI+, incloent l’accés a la salut de les persones trans.

Per últim, Diana Riba ha remarcat que “des d’Esquerra Republicana estem plenament compromesos amb els drets de les persones LGTBI+, i en especial de les persones trans” i ha afegit que “seguirem treballant també des d’Europa per aturar la vulneració de drets i fer front a qualsevol amenaça a la igualtat i la diversitat a la nostra societat”.

Diana Riba denuncia davant la Comissió Europea el desproveïment hormonal que pateixen les persones trans
Comparteix