Diana Riba i Giner

Diana Riba negociarà en nom dels Verds/ALE la Directiva contra les violències masclistes

29/03/2022

La portaveu republicana a l’Eurocambra, Diana Riba, ha sigut escollida ponent de l’informe sobre la Directiva contra les violències masclistes per part del grup Verds/ALE. El passat 8 de març, la Comissió Europea va presentar una proposta de legislació que ara serà esmenada pel Parlament Europeu a través d’un informe que es negociarà durant els mesos vinents i que, posteriorment, haurà de ser consensuat amb el Consell.

Cal recordar que, durant el 2021, Riba ja va ser la relatora d’un important informe que reclamava incloure les violències masclistes al llistat d’eurocrims; un text que fou aprovat per una àmplia majoria absoluta al Parlament Europeu. I, aquest passat mes de gener, la política republicana fou també escollida co-coordinadora de la Comissió́ d’Igualtat pel grup Verds- ALE, assumint així una alta responsabilitat al capdavant de les principals polítiques de gènere d’aquest grup parlamentari europeu.

Per Riba, “aquest informe serà sens dubte un dels més crucials de la legislatura, ja que es tracta d’una legislació reclamada des de fa molts anys tant per la societat civil com per una part rellevant del Parlament Europeu”. L’eurodiputada assegura que treballarà “per construir una majoria progressista que asseguri l’aprovació d’una Directiva ambiciosa i holística que representi un punt d’inflexió en la lluita contra les violències masclistes”.

La portaveu republicana a l’Eurocambra recorda que “una Directiva com la que plantegem des dels Verds/ALE i des d’Esquerra Republicana suposaria l’establiment d’unes definicions, unes normes i fins i tot unes sancions mínimes i comunes a escala europea i això suposaria un gran pas contra aquesta greu vulneració de drets que patim les dones pel simple fet de ser dones”.

Diana Riba negociarà en nom dels Verds/ALE la Directiva contra les violències masclistes
Comparteix