Diana Riba i Giner

Diana Riba és escollida vicepresidenta de la comissió d’investigació de Pegasus a l’Eurocambra

21/04/2022

Els eurodiputats i eurodiputades que conformen la nova comissió especial d’investigació de Pegasus han escollit avui a la republicana Diana Riba com a segona vicepresidenta de la mesa. Riba ha afirmat que és un “honor i una responsabilitat” rebre aquest encàrrec per part de la comissió d’investigació i ha afegit que “treballarà perquè es puguin esclarir tots i cadascun dels espionatges il·legals succeïts a la Unió Europea i per avançar cap a la creació d’un marc legal europeu que eviti més víctimes”.

Es dóna la coincidència que l’eurodiputada assumeix la vicepresidència l’endemà que l’organització Citizen Lab publiqués un ampli i detallat estudi el qual revelava que 65 líders polítics i socials catalans, entre els quals hi ha eurodiputats com Jordi Solé, Toni Comín i la mateixa Diana Riba, havien estat víctimes d’aquest programari espia.

Riba ha afirmat que estem davant d’uns fets “extremadament greus d’espionatge indiscriminat contra tot un moviment democràtic europeu el qual suposa una violació clara dels nostres drets fonamentals, inclosos la immunitat parlamentària, la llibertat d’expressió, el dret de reunió, el dret d’associació, el dret a la intimitat i el dret a la participació política”.

La portaveu republicana a l’Eurocambra també ha recordat que “tot i que les víctimes directes poden ser 65, la realitat és que hi ha milers de víctimes col·laterals”. En el cas del Parlament Europeu, ha afegit, “s’estan espiant les nostres comunicacions amb la resta de diputats i diputades que, a la vegada, representem ni més ni menys que a 450 milions de persones”. “Aquest afer afecta la normalitat democràtica d’aquesta institució i de la Unió Europa en el seu conjunt i per això reclamem a la presidenta de l’Eurocambra, Roberta Metsola, i a la Comissió Europea que actuïn al respecte”, ha reblat.

En la primera sessió d’aquest de la comissió especial d’investigació, s’ha constituït la mesa i també s’han escoltat les intervencions de representants d’organitzacions com Forbidden Stories, Citizen Lab i Amnistia Internacional les quals han explicat algunes de les seves darreres investigacions sobre ciberespionatge.

Diana Riba és escollida vicepresidenta de la comissió d’investigació de Pegasus a l’Eurocambra
Comparteix