Diana Riba i Giner

Els tractats de lliure comerç que signa Mèxic amb els Estats Units o Europa, l’augment del crim organitzat i el conreu de l’alvocat estan més lligats del que pots pensar

08/12/2023

L’eurodiputada Diana Riba va presentar el passat 30 de novembre de 2023 un informe patrocinat per la seva oficina parlamentària i realitzat per Global Initiative Against Transnatrional Organised Crime que demostra que hi ha una relació clara entre la major producció d’alvocat a Mèxic, l’augment del crim organitzat a les regions productores d’aquesta fruita i la signatura d’acords de lliure comerç per part del país llatinoamericà.

En un moment polític crucial en què Mèxic i la Unió Europea estan negociant la modernització de l’Acord Global entre les dues regions, és important recordar que cal crear acords bilaterals que condicionin els capítols comercials al respecte dels drets humans i del medi ambient.

Podeu descarregar l’informe a través de l’enllaç que trobareu a continuació. Si el voleu rebre en alta resolució, si su plau, envieu la petició a sergi.zorrillacubells@europarl.europa.eu.

Els tractats de lliure comerç que signa Mèxic amb els Estats Units o Europa, l’augment del crim organitzat i el conreu de l’alvocat estan més lligats del que pots pensar
Comparteix